Olmi

olmi_profiili– maailman olemattomin sarjakuva?

 

Olmi on silmätön, kädetön, väritön ja mitätön. Mutta onko Olmi silti onneton? Se, mikä on toisen puute, on toisen voima. Onko lukijan tehtävänä surkutella Olmin vajaavaisuutta? Vai onko Olmi sittenkin se, joka selviytyy kaikesta olemalla juuri olmi?

Tosielämän olmihan on väritön, yksinäisissä luolissa asuva salamanteri – oikea eläinmaailman näkymätön kummajainen. Sillä on oma paikkansa ja tarkoituksensa, sillä mikään muu laji ei pystyisi elämään vastaavissa olosuhteissa. Esikuvansa mukaisesti sarjakuvan Olmi päätyy tilanteisiin ja paikkoihin, joista se suoriutuu voittajana juuri sen vuoksi, että Olmi ei ole sitä mitä kaikki muut. Olmi toimiikin vertaistukena kaikille, jotka jostain syystä kokevat alemmuutta tai ulkopuolisuutta. Olmi ei surkuttele itseään vaan esimerkiksi hyppää laskuvarjolla, hakee töitä ja onnistuupa aiheuttamaan kolmiodraamankin.

Olmi on ilmestynyt alusta asti netissä ja vuodet 2008-2012 on julkaistu myös omakustannealbumina, joka on löytänyt tiensä muutaman kymmenen fanin kirjahyllyyn. Vaikka uusien Olmien ilmestyminen on tällä hetkellä tauolla, kaikkia seikkailuita tuskin on vielä nähty. Onhan Olmi muiden puutteidensa lisäksi loputon.

Olmin löydät osoitteista Olmi Olematon @Facebook ja Olmifin @Tumblr. Stripit vuosilta 2006-2012 on koottu omakustannealbumiksi, joka on nyt luettavissa sähköisestikin. 

Jouluna 2016 kokosin stripit vuosilta 2013-2016 sähköiseksi albumiksi:
Klikkaa ja lue Olmi 2 – entistä olemattomampi.

Uudet stripit alkaen numerosta 13/16 tulevat myös näille sivuille. Klikkaa Olmi-tägiä niin saat näkyviin kaikki Olmi-aiheiset postaukset.


olmi_albumiAlbumeita vielä jäljellä!

64-sivuinen liimasidottu A5-kokoinen albumi sisältää kaikki Olmit vuosilta 2008-2012 sekä muutamia kommentteja strippien synnystä. Mustavalkoisesta yleissävystä huolimatta värilliset Olmit on painettu värillisenä. Painos 100 kpl.

ALE-hinta nyt 4,- eur (norm. 11,-)
postituskulut + 2,15 eur.

Lähetä tilauksesi sähköpostiin olmi(at)kirjaskorpioni.net niin saat paluupostissa maksuohjeet.

Albumia on saatavilla myös Turun Sarjakuvakaupasta!


The Olm Comics – The Olm in English!

The Olm has no eyes. Nor feet.
But it’s the Olm, the one and only and the best of the all olms!

Read, like & share:

The Olm @Tumblr
The Olm @DeviantArt
The Olm @Tapastic

Comments are closed