Hiekkadyyneistä levynkanteen

Vuonna 2009 kaverini kysyi minulta, kiinnostaisiko minua suunnitella hänen musiikkiprojektilleen levynkannet. Formaatti olisi cd ja kannen tulisi luonnollisesti kuvata albumin sisältöä. Osallistuin erittäin mielelläni, koska minun kaltaiselleni musiikin ystävälle levyn kansitaiteen suunnittelu oli harvinaisen mielenkiintoinen tehtävä. Kuuntelimme kappaleita, lueskelin sanoituksia ja yhdessä syntyi ajatus kaukaisuuteen katoavista askeleista. Suunnittelin jo mielessäni, miten sellaisen kuvan saisi otettua – ehkä merenrannassa ja jalanjäljet päättyvät veteen? Lisäksi täytyi pitää mielessä, että sommittelussa olisi tilaa myös tekstille, ettei kokonaisuudesta tulisi ahdasta tai sekavaa.

Ennen kuvausretkeä selailin kuitenkin vielä omia arkistojani ja hyvä niin, sillä olisihan se ollut harmi, jos nämä maisemat olisivat jääneet käyttämättä! Tanskan roadtrip oli kesälomaohjelmassa 2007 ja silloin kävin myös Pohjois-Jyllannin kärjessä Atlantin puolella. Blokhusin ja Løkkenin välillä pystyy ajamaan autolla hiekkarantaa pitkin useita kilometrejä. Lännessä on meri ja rannalle huuhtoutuneet meduusat, idässä hiekkadyynejä, heinäturppaita ja pieniä värikkäitä mökkejä. Niistä kuvista myös löytyi täydelliset jalanjäljet. Toinen hiekkadyynikuva valittiin kansilehtisen keskiaukeamalle.

Alunperin hailakan pilviset maisemat näyttivät todella latteilta eikä ollenkaan levyn fiilikseen sopivilta. Sähköpostiliikennettä riitti, kun oikeaa sävyä ja tunnelmaa haettiin. Nykyisin kuvien käsittely tapahtuisi käden käänteessä Lightroomilla, mutta tuolloin Photoshop CS3:n aikoihin se vaati huomattavasti enemmän askartelua. Tasoja, maskeja, rajauksia, sävytystä, kohinaa…  Vertailun vuoksi galleriassa on nähtävissä sekä valmiit kuvat että alkuperäiset. Laimeista hiekkakasoista kehkeytyi sittenkin dramaattinen ja jotain jännittävää enteilevä näkymä.

Entä toimiko kansi ja musiikki yhdessä? 

Sen voit selvittää kuuntelemalla, sillä Loopwork – Fate Exposed löytyy Soundcloudista.

Bookmark the permalink.

Comments are closed