Toisenlainen toukokuu

Niin sievältä kuin tuo hiljaa leijaileva lumisade näyttääkin, halusin kaivella esiin kuvia toisenlaisesta toukokuusta – sellaisesta mitä se yleensä on ollut. Toukokuu on jostain syystä ollut hiljainen kuvauskuu, mutta tasan 10 vuoden takaa tärppäsi. Kuvat on otettu aivan loppukuusta, joten kiire tulee, jos vastaavaan väriloistoon halutaan ehtiä.

Keväällä 2007 uudistin kuvausharrastustani merkittävästi, kun filmi-Nikon vaihtui digitaaliseen D80:een. Halusin pysyä merkkiuskollisena, koska pidin erittäin paljon F50:stä ja minulla oli siihen sopiva makro-zoom pitkäaikaisessa lainassa (kiitos työpaikan). Makromaailma oli kiinnostanut minua jo filmillä, mutta nyt sain tallennettua nuo jännittävät luonnon yksityiskohdat entistä paremmin. Kuvauksellisin aika kuvata hyönteisiä olisi aamu- tai iltakaste, jolloin kasvit ovat viehättävästi kosteita, ötökät raukean hitaita ja valaistus tulee pehmeästi sivusta. Käytössäni ollut objektiivi ei kuitenkaan ollut mikään huippuvalovoimainen (28-105 mm f/3.5-4.5) joten kirkas auringonpaiste oli välttämättömyys. Vaikka tällaisten kuvien onnistumisprosentti on minulla yleensä tosi heikko, on hyvin mielenkiintoista seurata otusten touhuja linssin läpi lähietäisyydeltä.

Siispä kevätfiilistä herätellen, tässä kaksi kuusijalkaista kaveria. Lentoonlähtijä on marjalude ja pistepirkko on sellainen pirkko, joka esiintyi myös Haapajärven ammattiopiston opiskelijakalenterin takakannessa.

Bookmark the permalink.

Comments are closed